Harsen en epileren

 

Wenkbrauwen

 

Zelf je wenkbrauwen epileren en in de juiste vorm brengen blijft een lastig klusje. Zeker als je het perfect wilt doen. Verkeerd geëpileerde wenkbrauwen geven je gezicht al gauw een andere uitdrukking, terwijl goed geëpileerde wenkbrauwen je zoveel mooier maken.

 

Vormgeven 

 

Als wenkbrauwspecialist kijk ik eerst welke vorm wenkbrauw bij je gezicht past en kies dan in overleg een behandeltechniek: waxen of epileren. Snel en vakkundig, zodat je met een stralende blik weer naar buiten stapt. Een 100% natuurlijke en huidvriendelijke manier om wenkbrauwen te shapen. De na verzorgingsproducten zorgen ervoor dat gevoeligheid en roodheid maximaal beperkt wordt.

Dit komt door de rustgevende Aloe Vera gel met verkoelende werking en Calm azulene oil met etherische oliën om de huid te verzachten.

 

Wat houd een wenkbrauw behandeling precies in? Bij iedere behandeling wordt er eerst goed naar de vorm en wensen gekeken. Na een goed overleg wordt er gekozen voor een verf of Henna kleuring.

U kunt kiezen tussen verschillende behandelingen:

 

Opfris behandeling - shapen ( vormgeven ) -  harsen, epileren - bijknippen - na verzorging. ( ook zeer geschikt voor mannen! )

Verf behandeling - shapen - harsen, epileren - bijknippen - verven - na verzorging

Henna Brows - shapen  - harsen - epileren - bijknippen - verven met Henna - na verzorging

Combi behandeling - heeft u ook nog last van haartjes in het gezicht zoals lip, kin of nek? Laat dit dan gelijk ook even doen.

Behandeling extra - nadat u klaar bent kunt u er ook voor kiezen de wenkbrauwen te laten stylen met make up.

 

Samen stralen 

Heeft u een moeder, vriendin, dochter, leuke collega of buurvrouw? en vinden jullie het leuk om jullie wenkbrauwen  samen te laten stralen? Kom dan gezellig samen. 

 

Verven

 

Heb je lichte wenkbrauwen? Laat dan meteen jouw wenkbrauwen verven. Dit blijft doorgaans 4 tot 6 weken zichtbaar.

Ook kan je kiezen voor :

 

Henna Brows

 

Ook kan je je wenkbrauwen laten kleuren met Henna. De trend van nu! Een Indiase poeder dat aangemaakt wordt met een fixing lotion.

Het verschil van Henna en gewone verf zit hem in de hechting. Henna hecht namelijk ook op de huid, waardoor de wenkbrauwen voller lijken. Henna hecht 1 tot 2 weken op de huid en 4 tot 6 weken op de haartjes.

 

Waxen

 

Waxen is een van de beste methoden om lichaamshaar te verwijderen. Nancy’s beautyillusions werkt met de wax producten van Clean & Easy. Clean & Easy waxen zijn samengesteld uit een mengsel van niet geïrriteerde waxen die bijenhoning en harsen bevatten. Deze wax is geschikt voor alle huidtypen.

 

Waxen verwijderd haar uit de wortel onder de huid, niet alleen maar oppervlakkig dus.  Om weer een nieuwe groei cyclus te kunnen volmaken heeft een haartje ongeveer 6 weken nodig – dit in tegenstelling tot scheren waarbij de haartjes terug groeien binnen een paar dagen.

 

De wax wordt verwarmd tot een vloeibare substantie met een aangename temperatuur. Deze wordt op de huid gesmeerd, waar de wax zich aan de haartjes hecht, en niet aan de huid. Daarna wordt de wax in een beweging met de haartjes verwijderd.

 

Wat kunt u laten harsen? Denk dan eens aan je gezicht, oksels, benen, armen, bikinilijn. U bent dan 2 tot 3 weken van het vervelende scheren af en echt lekker glad.

 

 

Pijnlijk?

 

Dat valt reuze mee hoor. De reactie van mensen na een eerste keer harsen zijn eigenlijk altijd het zelfde, nl “Dat valt reuze mee!” Als warme hars/wax wordt aangebracht op de huid zullen de poriën verwijden waardoor ontharen gemakkelijk en bijna pijnloos gaat. Gevoeligheid neemt af naarmate je vaker laat ontharen.

 

 

Kan harsen bultjes veroorzaken? Ingegroeide haartjes of irritatie.

 

Wanneer er wordt onthaart met een slechte techniek van ontharen kunnen er haartjes afbreken waardoor er irritatie en of ingegroeide haartjes ontstaan. Nancy’s beautyillusions bied een volledige lijn professionele producten aan voor de pre onthaar behandeling, en om te koelen als nabehandeling, waardoor ongemakken zoveel mogelijk worden beperkt.

 

 

  

Wat zijn de voordelen van waxen? 

 

De haartjes blijven veel langer weg dan met andere ontharingsmethoden. Omdat na iedere keer dat er een haartje met wax wordt verwijderd, wordt het haarzakje mee verwijderd. Dit zorgt ervoor dat het veel langer duurt voordat er een nieuw haartje terug groeit, en zelfs soms weg blijft. Bovendien komen de nieuwe haartjes zachter en fijner van structuur terug. Je hebt eindelijk een echt  gladde huid. Als warme hars/wax wordt aangebracht op de huid zullen de poriën verwijden waardoor ontharen gemakkelijk en bijna pijnloos gaat. Gevoeligheid neemt af naarmate je vaker laat ontharen.

 

Het is raadzaam minimaal twee weken voor de behandeling niet te scheren, anders zijn de haartjes te kort om te waxen.

 

Wel vraag ik je vriendelijk om op tijd aanwezig te zijn voor een afspraak.

 

 

 

Goed om te weten!

 

Wat ik graag wil weten bij de eerste afspraak:

 

             Of je een huidbeschadiging hebt op de plekken die je wil laten behandelen.

 

             Of je medicijnen gebruikt waardoor je huid dunner of gevoeliger wordt.

 

             Of je allergisch bent voor bepaalde producten, of ergens huiduitslag van krijgt.

 

 

 

24 Uur na het waxen wel..

 

             Losse, ademende kleding dragen.

 

             Na 3 dagen na behandeling de huid 3 keer per week scrubben. Zo houd je de huid glad en   voorkom je ingroei van haartjes.

 

             Verkoelende, hydraterende gel/creme aanbrengen.

 

 

 

24 Uur na het waxen niet..

 

             Heet baden of douchen, zwemmen, of naar de sauna gaan.

 

             In de zon of onder de zonnebank liggen.

 

             De gewaxte huid veel aanraken: lege haarzakjes zijn gemakkelijk toegankelijk voor bacteriën.