Wat is LED-Mask Licht therapie precies?

LED is een afkorting van Light Emitting Diode. De LED-Licht therapie  werd ontwikkeld door de NASA in de jaren 80 met als doel het verbeteren van de wondgenezing en het bevorderen van weefselgroei in de ruimte. 

 

De wetenschap heeft inmiddels uitgewezen dat  LED-therapie de celdeling en de aanmaak van nieuwe cellen  stimuleert en weefsels hersteld.

Daarmee is LED-therapie een effectieve behandeling voor huidverjonging en algemene huidverbetering / verjonging.

Het masker stimuleert  de huidcellen tot aanmaak van collageen, elastine en hyaluron.

 

LED-lichttherapie is een pijnloze vorm van huidverbetering voor de huid. Deze therapie is een ideale boost voor de huid en zeer effectief als bijv acne behandeling.

 

Waarvoor is LED-licht therapie geschikt?

LED-Licht therapiebehandelingen is zeer effectief voor:

*Onzuiverheden van de huid met name Acne

*Verminderen van fijne lijntjes en rimpels

*Collageen boost ( De huid krijgt weer zijn natuurlijke glans)

*Oppervlakkige littekens ( dit heeft wel een paar herhalingen nodig)

*Vervagen van Pigmentvlekken

*Grove poriën en grove huidstructuur

*Wondgenezing na cosmetische en medische ingreep

*Huidveroudering

*Herstel na zon schade

*Doorbloeding

*Gladde, stralende frisse huid

*Blauwe plekken en roodheid na injectables

 

Zo werkt LED-Licht therapie

Voor de verbetering van de huid wordt een LED-Masker met 495 LED-lampjes ingezet, die vervolgens lichtgolven uitzend naar de huid en zo oppervlakkig maar ook dieper kunnen doordringen. Hoe diep het LED-licht doordringt is afhankelijk van de kleur van het licht dat wordt gebruikt.

Hiermee wordt de aanmaak van collageen, elastine en hyaluron in de huid gestimuleerd en opgewekt.

Eventuele rimpels zullen vervagen en uiteindelijk krijgt de huid een strakker, jeugdige uitstraling.

 

LED-licht produceert GEEN UVA en UVB straling!! De huid wordt niet bruin en kan niet verbranden.

De ogen hoeven daarom ook niet te worden afgeschermd bij LED-Licht therapie.  LED-Licht therapie is daarom ook geschikt voor alle huidtypen, voor alle leeftijden, zwangere vrouwen en kan het hele jaar door worden gebruikt.

 

Het LED-Licht therapie Masker kan worden ingezet als losse behandeling voor huidverbetering en huidverjonging  of in combinatie met een gezichtsbehandeling voor een mooier resultaat.  Ook wordt de doorlaatbaarheid van de huid hiermee verhoogt, waardoor cosmetische producten effectiever werken.

 

De behandeling:

Stap 1

De huid wordt gereinigd met een verzorgende cleansing en lotion. 

Stap 2

De huid gefolieerd met een enzymatische peeling of  zachte scrub, om de huid te stimuleren voor celvernieuwing.

( afhankelijk van de staat van je huid of als je dezelfde dag nog gaat zonnen kan er besloten worden om een milde peeling gedaan)

Stap 3

Bij deze stap wordt er een fleece masker  met hyaluronzuur op het gezicht geplaatst, dit werkt goed voor de fijne lijntjes.

Dan wordt de LED-Licht Masker geplaatst voor 25 - 30 minuten.

Stap 4

Tenslotte sluiten we af met een serum afgestemd op de huidtype en een dagcrème met spf.

 

Lichtkleuren:

BLAUW Licht - 415nm 

Het blauwe licht komt het minst diep in de huid en werkt vooral oppervlakkig. Deze golflengte wordt ingezet bij acne en verbetert de huid door het creëren  van zuurstof op de juiste diepte waardoor de Proprioni bacterie ( die in veel gevallen voorkomt bij acne )vernietigd wordt. Hierdoor zullen puistjes en roodheid verminderen  en worden huidontstekingen bestreden en / of voorkomen. Het Blauwe licht heeft bovendien een kalmerende werking  die zeer effectief is voor overgevoeligheid.

 

Groen Licht 

De balans van het Groene licht kan kleurpigment in balans brengen, fijne lijntjes verminderen, de ouder wordende huid voeden,  en het genezingsproces van een wond versnellen en littekens lichter maken. 

 

Geel Licht - 590nm

Speciaal behandelde  golflengte verbetert de uitwisseling van zuurstof in de cellen, om hun energie aan te vullen, pigment te ontbinden, lymfatische drainage te bevorderen en ruwe huid, rimpels, roodheid van de huid enz te verbeteren.

 

Rood Licht - 630nm

Rood licht komt wat dieper in de huid en werkt huid verbeterend . Deze golflengte stimuleert de productie  van collageen en elastine waardoor de huid strakker en voller wordt. Collageen is een essentieel eiwit dat wordt gebruikt om beschadigd weefsel te herstellen en oud weefsel te vervangen. Daarnaast wordt de doorbloeding van de huid gestimuleerd

 

Onzichtbaar licht - 830nm

Deze golflengte dringt door tot een diepte van 30-40 mm en zorgt voor herstellende energie en een verbeterende doorbloeding, waardoor ontstekingsprocessen worden geremd en wondgenezing wordt bevordert.

De verhoogde energie en verbeterende doorbloeding in de diepere huidlaag zorgt voor herstel en extra aanmaak van collageen en elastine in de diepere huidlaag.

 

Prijzen:

Losse behandeling incl. reiniging, masker en nabehandeling  € 29,95

In combinatie met een gezichtsbehandeling   € 9,95